vineri, 17 mai 2013

Ceai verde cu cireşe şi ghimbir




Un amestec inedit de savori, cu un aport excelent de vitamine, de care trebuie să profitaţi acum, când încep să se coacă cireşele.




Ingrediente
1 ceaşcă de cireşe
1 bucată ghimbir (5 cm)
3 linguri zahăr
4 căni de apă
4 pliculeţe ceai verde
4 felii de lămâie
suc lămâie, după gust

Preparare
  1. Curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri ghimbirul.
  2. Amestecaţi cireşele şi feliile de ghimber într-un bol. Presăraţi deasupra zahărul şi turnaţi 2 căni de apă.
  3. Acoperiţi bolul cu folie alimentară şi ţineţi-l la frigider 2 până la 12 ore.
  4. Puneţi pe foc celelalte 2 căni de apă şi aduceţi la punctul de fierbere. Infuzaţi înăuntru pliculeţele de ceai 90 de secunde.
  5. Strecuraţi sucul de cireşe şi ghimbir şi amestecaţi-l cu ceaiul verde, decoraţi cu felii de lămâie şi adăugaţi sucul de lămâie.

Cireşele
    • Conţin antocianină substanţă care previne problemele provocate de radicalii liberi.
    • Antocianina îmbunătăţeşte, de asemenea, memoria.
    • Inhibă ciclooxigenaza, o enzimă care răspunzătoare de sinteza patologică a prostaglandinelor la locul inflamaţiei. Sună complicat, dar, pe scurt, trebuie ştiut că acelaşi lucru îl face şi aspirina, precum şi toate medicamentele antiinflamatoare. De aceea, cireşele sunt recunoscute ca fiind cele mai bune „produse” antiinflamatoare naturale.
    • Un regim alimentar care conţine multe cireşe  conduce la scăderea factorilor de risc în boli de inimă şi la reducerea colesterolului.
    • Sunt bogate în betacaroten, conţinând de 19 ori mai mult betacaroten decât afinele şi căpşunile.
    • Conţin melatonină, un hormon care încetineşte procesul de îmbătrânire şi  ajută la reglarea problemelor cu somnul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu