vineri, 17 mai 2013

Ceai de ghimbir cu miere şi lămâie




Un ceai înţepător, cu savoare intensă, îmblânzit de parfumul mierii.
Este recomandat pentru răceli şi gripe, ca tonic cu efect rapid şi, băut pe termen lung, ca pentru detoxifierea organismului.




Ingrediente
1 bucată ghimbir (cam 5 cm)
½ lămâie
1 lingură miere
3 căni apă

Preparare
  1. Puneţi apa la fiert.
  2. Între timp, curăţaţi şi radeţi ghimbirul.
  3. Adăugaţi ghimbirul în apa clocotită şi fierbeţi cam 2 minute.
  4. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi 30 de minute.
  5. Strecuraţi, adăugaţi sucul de lămâie şi mierea.

Ghimbirul
  • Conţine un puternic antioxidant numit gingerol, care ajută la eliminarea toxinelor din organism.
  • Combate problemele respiratorii şi este indicat în gripe şi răceli.
  • Întăreşte sistemul imunitar.
  • Reduce stresul.
  • Are proprietăţi antiinflamatorii.
  • Reprezintă un calmant natural.
  • Este eficient în durerile musculare.
  • Ajută circulaţia sanguină.
  • Este recomandat în tratarea răului de maşină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu