Un ceai înţepător, cu savoare intensă, îmblânzit
de parfumul mierii.
Este recomandat pentru răceli şi gripe, ca tonic
cu efect rapid şi, băut pe termen lung, ca pentru detoxifierea organismului.
Ingrediente
1 bucată ghimbir
(cam 5 cm)
½ lămâie
1 lingură miere
3 căni apă
Preparare
- Puneţi apa la fiert.
- Între timp, curăţaţi şi radeţi ghimbirul.
- Adăugaţi ghimbirul în apa clocotită şi fierbeţi cam 2 minute.
- Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi 30 de minute.
- Strecuraţi, adăugaţi sucul de lămâie şi mierea.
Ghimbirul
- Conţine un puternic antioxidant numit gingerol, care ajută la eliminarea toxinelor din organism.
- Combate problemele respiratorii şi este indicat în gripe şi răceli.
- Întăreşte sistemul imunitar.
- Reduce stresul.
- Are proprietăţi antiinflamatorii.
- Reprezintă un calmant natural.
- Este eficient în durerile musculare.
- Ajută circulaţia sanguină.
- Este recomandat în tratarea răului de maşină.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu