Parfumat, subtil, bogat. Trei cuvinte care
definesc perfect acest amestec de ceai negru, lapte şi un plus de mirodenii cu personalitate.
Ingrediente
2 căni apă
4 pliculeţe ceai
negru
4 linguri miere
½ linguriţă de
esenţă vanilie
1 băţ scorţişoară
5 cuişoare
¼ linguriţă
ghimbir măcinat
1 vârf cuţit
nucşoară măcinată
2 căni lapte
Preparare
- Fierbeţi apa într-o cratiţă.
- Adăugaţi ceaiul negru şi vanilia, apoi puneţi şi restul mirodeniilor.
- Lăsaţi pe foc mic 5 minute.
- Turnaţi laptele şi aduceţi la fierbere.
- La final, adăugaţi mierea.
Cuişoarele
- Înlătură greaţa şi senzaţia de vomă.
- Bogate în uleiuri volatile, au proprietăţi antipatogene, care ajută în lupta organismului cu bacteriile.
- Stimulează sistemul digestiv, încălzind trupul şi dilatând vasele de sânge; astfel, sprijină efectul benefic al altor plante medicinale.
- Ca şi ienibaharul, conţine eugenol şi reprezintă un analgezic pentru durerile de dinţi.
- De asemenea, ajută la ameliorarea halenei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu