vineri, 17 mai 2013

Ceai negru cu lapte şi mirodenii




Parfumat, subtil, bogat. Trei cuvinte care definesc perfect acest amestec de ceai negru, lapte şi un plus de mirodenii cu personalitate.




Ingrediente
2 căni apă
4 pliculeţe ceai negru
4 linguri miere
½ linguriţă de esenţă vanilie
1 băţ scorţişoară
5 cuişoare
¼ linguriţă ghimbir măcinat
1 vârf cuţit nucşoară măcinată
2 căni lapte

Preparare
  1. Fierbeţi apa într-o cratiţă.
  2. Adăugaţi ceaiul negru şi vanilia, apoi puneţi şi restul mirodeniilor.
  3. Lăsaţi pe foc mic 5 minute.
  4. Turnaţi laptele şi aduceţi la fierbere.
  5. La final, adăugaţi mierea.

Cuişoarele
  • Înlătură greaţa şi senzaţia de vomă.
  • Bogate în uleiuri volatile, au proprietăţi antipatogene, care ajută în lupta organismului cu bacteriile.
  • Stimulează sistemul digestiv, încălzind trupul şi dilatând vasele de sânge; astfel, sprijină efectul benefic al altor plante medicinale.
  • Ca şi ienibaharul, conţine eugenol şi reprezintă un analgezic pentru durerile de dinţi.
  • De asemenea, ajută la ameliorarea halenei. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu