Un ceai cu personalitate, pentru toate anotimpurile.
Ingrediente
1 cană de apă
4 boabe ienibahar
2 pliculeţe ceai
negru
1 cană suc de
mere (făcut în casă sau cumpărat, de preferat neîndulcit)
2 linguriţe miere
Preparare
- Fierbeţi apa şi ienibaharul într-o cratiţă.
- Adăugaţi pliculeţe de ceai şi luaţi de pe foc.
- Acoperiţi şi lăsaţi la infuzat 3 minute, apoi aruncaţi boabele de ienibahar şi pliculeţele de ceai.
- Amestecaţi sucul de mere şi mierea. Mai încălziţi puţin.
Ienibaharul
- Conţine eugenol, un antiseptic natural, folosit în preparatele stomatologice.
- Este bogat în minerale, ca potasiu, mangan, fier, cupru, seleniu şi magneziu.
- Este o bună sursă de vitamine: A, C, pirixodină, riboflavină, niacină (vitamine din grupul B).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu