joi, 30 mai 2013

Ceai cu ienibahar şi mere



Un ceai cu personalitate, pentru toate anotimpurile.





Ingrediente
1 cană de apă
4 boabe ienibahar
2 pliculeţe ceai negru
1 cană suc de mere (făcut în casă sau cumpărat, de preferat neîndulcit)
2 linguriţe miere

Preparare
  1. Fierbeţi apa şi ienibaharul într-o cratiţă.
  2. Adăugaţi pliculeţe de ceai şi luaţi de pe foc.
  3. Acoperiţi şi lăsaţi la infuzat 3 minute, apoi aruncaţi boabele de ienibahar şi pliculeţele de ceai.
  4. Amestecaţi sucul de mere şi mierea. Mai încălziţi puţin.


Ienibaharul
    • Conţine eugenol, un antiseptic natural, folosit în preparatele stomatologice.
    • Este bogat în minerale, ca potasiu, mangan, fier, cupru, seleniu şi magneziu.
    • Este o bună sursă de vitamine: A, C, pirixodină, riboflavină, niacină (vitamine din grupul B).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu