Răcoritor, detoxifiant şi savuros, acest ceai îmbină
beneficiile socului cu aportul de vitamina C din măceşe.
Ingrediente
1 lingură flori
de soc
½ lingură mentă
piperată
1 lingură măceşe
uscate
1 cană apă
1 lingură miere
Preparare
- Amestecaţi toate ingredientele din plante într-un vas.
- Puneţi apa la fiert, apoi turnaţi-o peste plante.
- Lăsaţi la infuzat 20 de minute.
- Strecuraţi, adăugaţi mierea şi amestecaţi.
- Opţional, puteţi pune şi lămâie, dacă gustul acrişor al măceşelor nu vi se pare suficient.
Socul
- Conţine numeroase fitochimicale, ca glicozida (substanţă de natură vegetală, care conţine hidraţi de carbon şi care, prin hidroliză, dă naştere glucozei), quercetină (previne oxidarea colesterolului LDL şi poate ajuta la reducerea alergiilor), rutina (cu proprietăţi antioxidante şi antibacteriene) şi betacaroten. Fitochimicalele previn problemele cauzarte de radicalii liberi.
- Ajută la reducerea excesului de mucus în plămâni şi nas şi se foloseşte pentru tratarea bolilor respiratorii: tuse, laringită, sinuzită, bronşită.
- Datorită capacităţii sale antivirale, poate ajuta la tratarea bolilor virale, ca pojarul şi varicela.
- Favorizează transpiraţia şi este un bun diuretic, eliminând astfel toxinele din organism.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu