joi, 13 iunie 2013

Ceai de scorţişoară




Rece, este perfect pentru zilele caniculare. Cald, aduce în casă aroma specifică sărbătorilor de iarnă. Pe orice anotimp, rămâne la fel de bun, de aromat şi de sănătos.

Un plus de originalitate pentru amatorii de ceaiuri gourmet. 





Ingrediente
5 beţe scorţişoară
4 căni apă
12 linguriţe zahăr
1 lingură seminţe de pin

Preparare
  1. Amestecaţi, într-o cratiţă, scorţişoara, apa şi zahărul.
  2. Lăsaţi să dea un clocot, reduceţi focul şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 20 de minute.
  3. Lăsaţi să se răcească, apoi puneţi la frigider.
  4. Scoateţi scorţişoara, turnaţi în pahare, apoi presăraţi cu seminţe de pin întregi sau sfărâmate.


Scorţişoara
    • ½ linguriţă  de scorţişoară pe zi scade colesterolul „rău”, numit LDL; prin urmare, reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.
    • Este o sursă importantă de magneziu, fier, fibre şi calciu.
    • Reglează nivelul de zahăr din sânge, fiind recomandată atât diabeticilor, cât şi hipoglicemicilor.
    • Conţine cinamaldehidă, despre care studiile au arătat că, în cazul femeilor, măreşte nivelul de progesteron şi îl diminuează pe cel al testosteronului, ajutând la echilibrarea hormonală.
    • Un pic de praf de scorţişoară adăugat în sucurile de fructe nepasteurizate ajută la eliminarea bacteriei E.coli.
    • Reduce intensitatea migrenelor.
    • Contribuie la diminuarea durerilor provocate de artrită. Un studiu a demonstrat că ½ linguriţă  de scorţişoară, amestecată cu 1 linguriţă de miere, luate în fiecare dimineaţă, înainte de masă, are ca rezultat diminuarea durerilor după o săptămână şi efectul durează o lună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu