joi, 13 iunie 2013

Ceai de anason stelat cu vanilie




Ingrediente
1 mână anason stelat
2 căni apă
miere după gust
2 pliculeţe ceai
1 păstaie vanilie
1 lingură apă de flori de portocal (opţional)




Preparare
  1. Fierbeţi apa, apoi adăugaţi anasonul stelat, apa de portocal şi păstaia de vanilie curăţată.
  2. Daţi un clocot şi puneţi pliculeţele de ceai.
  3. Luaţi de pe foc şi lăsaţi la infuzat 10 minute.
  4. Adăugaţi mierea.
  5. Puteţi servi cald sau rece, cu cuburi de gheaţă.


Anasonul înstelat
    • Este o sursă principală de acid shikimic, un compus care reprezintă precursorul substanţei oseltamivir, conţinută de un medicament antiviral cu denumirea comercială Tamiflu. Testele au arătat că acidul shikimic, în combinaţie cu quercetina, îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi ajută organismul să reziste mai bine la infecţiile de origine virală.
    • Este folositor, deci, în caz gripe, tuse, bronşite.
    • Ameliorează crampele abdominale, indigestia, balonarea şi greaţa.
    • Creşte lactaţia în perioada de alăptare. De altfel, multe dintre produsele galactogene conţin anason.
    • Atenţie, există două soiuri de anason stelat. Cel chinezesc este benefic, în timp ce anasonul japonez poate fi toxic, cauzând simptome ca vomă, agitaţie, convulsii. Anasonul japonez se utilizează mai ales în decoraţiuni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu